Ubrzo nakon zapaženih uloga u filmovima Pavla Vučkovića (Panama), Nikole Ljuce (Vlažnost) i Stevana Filipovića (Pored mene), Slaven Došlo se izborio i za značajne uloge u trećoj sezoni popularne serije Vojna akademija i filmu Biser Bojane. Sa njim smo ovom prilikom porazgovarali o ulozi u pomenutoj komediji Milana Karadžića, koja se dalje sa podosta uspeha prikazuje u našim bioskopima.

Otkud Slaven Došlo u filmu Biser Bojane i šta udarni adut ovog ostvarenja?

Do saradnje je došlo tako sto sam otišao da pomognem koleginici na kastingu i eto mene sada u filmu. Ovo je jedna topla, dinamična komedija snimana na fantastičnim lokacijama u Crnoj Gori, sa trenutno vrlo angažovanom glumačkom podelom. Sve to je sjajan recept za jedan koherentan porodični film.

Kako je teklo i izgledalo samo snimanje, imajući u vidu geografski i žanrovski okvir?

Snimanje se odvijalo po planu osim kada nam vremenske prilike nisu išle pod ruku. Bili smo u nekoj vrsti izolacije duže od mesec dana ali je dobra stvar u svemu tome sto smo bili na jednoj od najlepših lokacija na Jadranu, tako da se nismo preterano bunili.

Kako je protekla saradnja sa Vanjom Nenadić, direktnom partnerkom u Biseru Bojane?

Ja Vanju Nenadić znam od svog petog razreda osnovne škole zato što smo zajedno pohađali dramski studio pri Narodnom pozorištu u Somboru. S obzirom na to, ovo je bilo samo podsećanje na njen talenat i beskrajnu energiju.

Kako vam sada izgleda taj spoj srpsko-crnogorskog konteksta i žanrovskih okvira i zakonitosti rom-koma (romantične komedije)?

Mislim da je većina srpsko-crnogorskih odnosa komična, a nemali broj se završava vrlo romantično, tako da je Milan izabrao idealan okvir za ovu letnju priču.

Postoje li šanse za izraženije žanrovsko profilisanje srpskog filma u nekoj doglednoj budućnosti?

Nažalost, budžeti naših filmova deluju vrlo ograničavajuće po kreativne ideje. Zbog toga ali i zbog toga što pojedini autori ignorišu sadržaj i slepo se bave gledanošću, žanr deluje daleko, a čini mi se da bi i publika uskoro mogla biti daleko od bioskopa. Međutim, stvari se menjaju i mislim da će entuzijazam novih stvaralaca promeniti stvari na bolje.

Na čemu radite sada, ima li novih ponuda i konkretnijih glumačkih planova?

Trenutno radimo obnovu čuvene price o Aladinu u pozorištu Boško Buha. Verovatno me očekuje snimanje serije Biser Bojane,a polako se pripremam za jedan strani projekat koji bi trebalo, nadam se, da se desi vrlo uskoro.

Razgovarao: Zoran Janković