U periodu između 19. i 23. aprila, a u okviru festivala Kino Der Kunst u Minhenu, biće održan Project Pitch forum, a među osam projekata koji su odabrani od ukupno stotinu prijavljenih projekata autora mlađih od 35 godina sa 50 evropskih umetničkih i filmskih akademija našao se i projekat filma „Mamonga“ srpskog reditelja Stefana Maleševića. Glavnu nagradu za najbolji projekat predstavljen na pomenutom forumu obezbedila je kompanija ARRI, u novčanom iznosu od 10 hiljada evra, a izabrani projekti će biti predočeni pred međunarodnim žirijem kojim predsedava Dorin Čong, glavni kustos M+ muzeja u Hong Kongu.

Film Mamonga, scenariste i reditelja Stefana Maleševića, sastoji se iz tri međusobno povezane priče. U centralnoj priči pratimo dvoje glavnih likova, momka i devojku iz malog bosanskog grada, a u druge dve šta se dogodilo sa njima deset godina kasnije. Mamonga će se snimati u koprodukciji između BiH (film.factory i Slovofilm) i Srbije (EED productions), na lokacijama u Beogradu, Tuzli i, najverovatnije, selima na severu Crne Gore.

Direktor fotografije biće Bogdan Babović, a scenograf Dragana Baćović. Glavne uloge tumačiće Marta Bjelica i Dražen Pavlović, a početak snimanja je planiran na zimu 2017. godine.

Zoran Janković