Kao što smo vas  već u par navrata izvestili, film Miloša Radovića, Dnevnik mašinovođe, 24. marta, a pod nazivom Beži mi sa puta  (Fuera di mi Camino) ući će u redovnu bioskopsku distribuciju u Meksiku. Ovome je, podsećamo, prethodio nastup pomenutog filma na festivalu  FICG (Festival Internacional de Cine en Guadalajara) koji se održava u meksičkom gradu Gvadalahari i na kome je Lazar Ristovski, glavni glumac i producent, bio gost.

Tom prilikom Ristovski je ovenčan nagradom Zlatna iguana za životno delo u oblasti filmske umetnosti. A sada vam predstavljamo i ondašnju, meksičku najavu bioskopskog starta Dnevnika mašinovođe:

Osim toga, film Zrinka Ogreste, S one strane, koji je Ristovski koproducirao i u kome je takođe odigrao glavnu (mušku) ulogu, uskoro će ući u redovnu distribuciju u Italiji. To će nakon matične Hrvatske i zemalja ex-Yu regiona, te posle Holandije, Luksemburga, Belgije i Turske biti još jedna evropska zemlja u kojoj će ovo zapaženo i često nagrađivano ostvarenje zaigrati i na redovnom bioskopskom repertoaru.

 Zoran Janković