Kako je javio Skrin dejli, CineLink, industrijski deo Sarajevo Film Festivala, koji će se ove godine održati od 11. do 18. avgusta, obelodanio je prvih sedam projekata koji će učestvovati na ovogodišnjem koprodukcionom marketu. Među sedam odabranih je i Linije želje (Desire Lines), projekat novog filma Daneta Komljena, u produkciji Nataše Damnjanović i Vladimira Vidića, odnosno, producentske kuće Dart Film.

Svi filmovi su u ranim fazama razvoja i učestvovaće na pripremnoj radionici sa timom CineLinka pre nego što budu uključeni i u Industry Days program festivala u Sarajevu, segmentu koji će se ove godine odvijati između 12. i 17. avgusta.

Podsećamo vas, debitantski celovečernji film Daneta Komljena, Svi severni gradovi, prikazan je na Sarajevskom filmskom festivalu prošle godine, kao i na preko 30 svetskih festivala do sada, među kojima su i Roterdam, NYFF – Lincoln Center, Mar del Plata, Ficunam, Valdivia, Lokarno, Kotbus…  Što se Srbije tiče, ovo bosanskohercegovačko-srpsko-crnogorsko ostvarenje zasad je prikazano na Festivalu autorskog filma i u okviru Nacionalne selekcije ovogodišnjeg FEST-a.

 Zoran Janković