U periodu između 7. i 11. novembra u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Solunu po trinaesti put biće održan koprodukcioni forum Raskršće (Crossroads). Krajnji rok za prijavu za učešće na ovom forumu je 31. jul ove godine.

Reč je o koprodukcionom forumu, koji organizuje Međunarodni filmski festivalski festival u Solunu, a čiji je cilj da se  producentima iz oblasti Mediterana, Balkana i Višegradske grupe pruži prilika da scenarije za celovečernje filmove predstave novoj mreži finansijera, koproducenata i vodećih stručnjaka iz oblasti filmske industrije. Raskršće predstavlja reditelje i producente nizu filmskih profeasionalaca iz čitavog sveta. Ovaj program je raznovrstan i obezbeđuje priliku da se upoznaju, na formalan i manje formalan način, producenti, distributeri, prikazivači, agenti prodaje i savetnici.

Učešće je omogućeno producentima i autorima iz narednih zemalja: Albanija, Alžir, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, , Češka, Egipat, Francuska, Grčka, Hrvatska, Izrael, Italija, Jordan, Kipar, Liban, Libija, Mađarska, Makedonija, Malta, Maroko, Palestina, Poljska, Portugalija, Rumunija, Sirija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Španija, Tunis i Turska.

Više i detaljnije ovde.

 Zoran Janković