SRB ENG

Kratki film „Tišina“ Jovane Avramović u Centru za kulturu „Vlada Divljan“

19. маја 2017 | Autor: Zoran Janković

Kreativni i organizacioni tim bioskopa „Vlada Divljan“ (biskopske sale pri Centru za kulturu „Vlada Divljan“) nedavno je obznanio da želi da pruži šansu i afirmiše mlade autore. Prvi korak ka tome ostvariće kroz prikazivanje kratkometražnih studentskih filmova ispred redovnih bioskopskih projekcija, a prvi film koji će u skopu te akcije biti prikazan je Tišina rediteljke Jovane Avramović. Projekcija je zakazana za petak, 19. maj, s početkom u 20:30.

Od subote, 19. maja pa zaključno sa četvrtkom, 24. majem Tišina će se prikazivati neposredno posle filma Krug (The Circle), koji na istom mestu počinje u 19 časova.

Film Tišina traje 15 minuta, a sinopsis glasi:  Boris i Anja odlaze u Borisovu vikendicu na planini. Ubrzo se ispostavlja da se znaju tek jedno veče. U zajedničkoj šetnji kroz šumu, Anja upoznaje Borisovu strast prema lovu i odlučuje da se vrati u vikendicu. U povratku počinje da razmišlja o tome da je sama sa potpunim strancem u nepoznatom i pokušava da se izbori sa strahom koji oseća prema njemu.

Zoran Janković