Nakon malene ali veoma efektne epizode u filmu Gde je Nađa? (2013) Goga Paunović okušala se i u glumi za televizijski medij, gde je njeno tumačenje lika kadetkinje Marije Maše Gaćeše u najnovijoj sezoni serije Vojna akademija (i bioskopskom filmu proisteklom iz nje) pobralo silne simpatije gledateljstva. Goga Paunović je i strastveni filmofil i dobar poznavalac srpskog filma, što dokazuje ovaj njen odabir omiljenih joj domaćih filmova svih vremena.

Goga objašnjava: „Veoma je težak zadatak setiti se svih filmova i izabrati par najdražih. Moje sviđanje je prvenstveno vezano za neku emociju koju u meni izaziva film, bilo lepu ili ruzžnu, I glumce. A bili smo zemlja neprevaziđenih talenata.“

A Top 5 Goge Paunović izgleda ovako:

5. Bumerang // Film koji je specifičan i toliko nekako „srpski“. Veliki sam fan domaće kinematografije, jer smo toliko drugačiji, toliko ponekad neshvatljivi drugim narodima i autentični sa posebnim smislom za humor, bas kakav je i ovaj film. Ima te sulude dijaloge, radnju koja me dobro vozi, opuštenost u svemu tome i Petra Božovića. Meni je to dovoljno.

4. Klip // Kada sam razmišljala o filmovima svih vremena, priznajem da mozžda na ovaj spisak nisam htela da ga dodam, ali se previše motao po glavi i prosto nije u redu da bude izostavljen. Jako je hrabro bilo uraditi ovako nešto. Pritom mislim na režiju i celu tu zamisao (mnoge ideje budu bačene u vodu ili imaju jako lošu realizaciju, a što ovde nije bio slucčaj), ali i na glumu mladih ljudi koji čine srce ovog filma. Klip je nesto što je trebalo da se desi mnogo ranije u našoj kinematografiji. On predstavlja ogledalo naše stvarnosti, bez trunke šminke, totalno ogoljen, surovo iskren i tako bačcen nama u lice. Razbesneo me je i to je dobro, jako dobro.

3. Maratonci trće poćasni krug, Kako sam sistematski unisten od idiota, Davitelj protiv davitelja // Ne mogu da spomenem samo jedan od ova tri. Prosto, filmovi Slobodana Šijana sa dobro izabranom glumačkom ekipom spadaju u jednu posebnu kategoriju. Obožavam njegove filmove, pogotovo ako se osvrću na kritikovanje drustva, vlasti i sistema uopšte.  Kada naizgled simpatična komedija nosi ozbiljnu poruku, skrivenu ili ne, za mene je to pun pogodak. Oni su evergrin, a teme koje se prožimaju kroz filmove i dalje su prisutne.

2. Šećerna vodica // Zbog radnje filma, Zorana Radmilovića, Bate Živojinovića i fanstastične Sonje Savić. To nije samo talenat, to nije ni samo rad na sebi, kao glumici, to je prosto ono nešto.  Tako bih ja opisala Sonju Savić.

1. Dečko koji obećava // Ovo  je definitivno moj favorit. Veliku emociju gajim prema tom filmu, temi filma, a i poštovalac sam Pajkićevog rada. Volim taj bunt u filmu. Volim tu muziku, to je taj neki novi talas koga užasno vezujem za sebe, odrasla sam uz EKV, Šarla, Disciplinu… Teško je razmatrati sad dobre  i loše strane filma kada se već duboko pronađeš u njemu i zavoliš ga takvog kakav je. Zato ne bih dalje ništa komentarisala.

Zoran Janković