Svečano otvaranje manifestacije je u subotu od 20:30 na kojoj će specijalni gosti izvoditi muzičke numere iz poznatih filmova. Olivera Katarina će uz pratnju tamburaša iz Deronja otpevati Đelem, đelem iz Skupljača perja, Bane Krstić iz Garavog sokaka izvešće Tango Argentino iz istoimenog filma, Tanja Banjanin numeru iz Ciganske bajke, uz trubače Ekrema Mamutovića, Lazar Ristovski će otpevati Mesečinu iz filma Podzemlje, a svi zajedno izvešće Pukni zoro iz filma Montevideo, Bog te video.

Tokom trodnevnog festivala u glavnom programu biće prikazano pet reprezentativnih ostvarenja iz regiona koje će predstaviti njihovi autori – Igla ispod praga (Crna Gora, režija: Ivan Marinović), Naša svakodnevna priča (Bosna i Hercegovina, režija: Ines Tanović), Dobra žena (Srbija, režija: Mirjana Karanović), Trampolin (Hrvatska, režija: Katarina Zrinka Matijević), Oslobođenje Skoplja (Makedonija, režija: Danilo i Rade Šerbedžija). Rade Šerbedžija, počasni gost festivala, zatvoriće Ravno Selo Film Festival u ponedeljak, 26. juna na svečanoj ceremoniji od 20:30 pre projekcije filma kojim je debitovao kao reditelj.

Kroz prateći program publici će se predstaviti igrana i dokumentarna ostvarenja studenata Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda i Akademije dramskih umjetnosti iz Zagreba, a srednjoškolci i studenti koji se zanimaju za filmska zanimanja imaće priliku da učestvuju u predavanjima koja će voditi reditelj Miloš Pavlović, filmski i tv producent Višnja Nikitin i glumica i počasna gošća festivala Mirjana Karanović.

U subotu je u bloku od 13 do 15 časova na programu izbor filmova studentata Fakulteta dramskih umetnosti. Biće prikazani sledeći filmovi:
Dijamant za Baja Kaliforniju
, režija Kosta Ristić (14’),
Dok nas put ne rastavi, režija Isidora Veselinović (14’),
Kad bi ovce bile roze, režija Đurđija Radivojević (29’),
Nulta emisija ne mora da bude bajka, režija Tea Lukač (1’),
Urbana potera na selu, režija Strahinja Savić (7’),
O konopcu, režija Katarina Mutić (5’),
Svetski rekorderi, režija Nikola Zdravković (29’).

Ulaz na sve programe je slobodan.

Više informacija o programu na zvaničnom sajtu festivala.

Đ. B.