Na upravo završenom, 23. po redu Sarajevskom filmskom festivalu nagradu publike poneo je film Žaba Elmira Jukića. Film je glasovima posetilaca festivala najbolje ocenjen film od svih prikazanih na ovoj filmskoj fešti, a, podsećamo, reč je o bosansko-makedonsko-srpsko-hrvatskoj koprodukciji.

Ovaj debitantski dugometražni film reditelja Elmira Jukića nastao je po scenariju čuvenog Pjera Žalice zasnovanom na istoimenoj i dugovečnoj drami Dubravka Mihanovića. Film su priducirali Refresh Production (BiH), Skopje Film Studio (Makedonija), Living Pictures (Srbija) i Propeler film (Hrvatska), a podršku nastanku ovog ostvarenja je dao i Filmski centar Srbije. U ovoj kamernoj drami s elementima crne komedije glavne uloge tumače Emir Hadžihafizbegović, Aleksandar Seksan i Mirsad Tuka, efektnu epizodu je ostvario Moamer Kasumović, a u filmu se pojavljuje i srpski glumački veteran, Vlasta Velisavljević.

Nastanak filma pomogao je i Filmski centar Srbije, a srpski koproducent je Dimče Stojanovski. Nagradu mlade publike odneo je film Muškarci ne plaču reditelja Alena Drljevića, a u tom ostvarenju značajne uloge ostvarili su Boris Isaković i Jasna Đuričić.

 Zoran Janković