Dugometražni igrani film Nigde, po scenariju i u režiji Predraga Velinovića, svetsku premijeru imaće na prestižnom filmskom festivalu u Montrealu. Srpska publika, pak,  imaće prilike da film Nigde prvi put pogleda na Glumačkim svečanostima u Nišu.

Filmski festival u Montrealu održava se od 24. avgusta do 2. septembra, a srpski film biće prikazan u programu „Focus on the World Greats Cinema“. U pitanju je program u kojem se najnovija ostvarenja uglednih filmskih autora, koji su i svojim prethodnim radovima bili prisutni na montrealskom filmskoj fešti. Festival glumačkih ostvarenje „Filmski susreti“ u Nišu održava se od 24. do 30. avgusta. Tako će, gotovo istovremeno, Nigde premijerno moći da pogleda i domaća i strana publika. Između ostalih, za nagrade u Nišu boriće se i glumci Nebojša Milovanović, Marija Bergam, Miloš Samolov, Erol Kadić, Boris Šavija, i ostali glumci ovog ostvaremnja. Nigde će se na  na Niškoj tvrđavi prikazivati u subotu, 26. avgusta.

Film je nastao pod okriljem  beogradske producentske kuće Sirius Production, dok će  se njegovom distribucijom  baviti  Oktobar  Film iz Beograda. Film su sufinansirali Filmski centar Srbije i Ministarstvo kulture Republike Srbije

Z. J.