SRB ENG

Uhvati film u Kulturnom centru Novog Sada

13. сеп 2017 | Autor: Đorđe Bajić

Međunarodni filmski festival Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film, 15. po redu, biće održan od 18. do 24. septembra u Kulturnom centru Novog Sada. Festival obuhvata zanimljive filmske projekcije i raznovrstan prateći program na temu invalidnosti, a svi sadržaji besplatni su za posetioce.

Prvi dani festivala, 18. i 19. septembar rezervisani su za radionice za volontere i druge radoznale na temu „Kako promovisati događaj?“ i „Kako dokumentovati događaj?“. Svi zainteresovani imaju priliku da dobiju teoretska i praktična znanja iz PR-a, upotrebe društvenih mreža u svrhu promocije, kao i osnova dokumentarne fotografije i video produkcije. Prijave za radionicu poslati na mejl uhvatifilm@gmail.com .

Svečano otvaranje Festivala očekuje se u sredu, 20. septembra, od 13h, uz retrospektivu prethodnih festivala, izložbu nesvakidašnjih fotografija, najbolje filmove sa prošlogodišnjeg 14. Festivala, uz prijatelje, saradnike i donatore.

Filmski takmičarski program trajaće od četvrtka 21. septembra do nedelje, 24. septembra. Projekcije počinju od 17 časova, nakon kojih slede razgovori sa povodom sa autorima filmova, gostima i publikom. Za četiri takmičarska dana biće prikazano ukupno 34 filmova iz 25 zemalja sveta, na temu dostignuća i izazova sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom.

Međunarodni filmski festival Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film održava se od 2003. u Novom Sadu i obuhvata projekcije filmova i prateći program na temu invalidnosti. Organizator Festivala je KAO Parnas, a ovogodišnji Festival podržalo je Ministarstvo kulture Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i ERSTE banka.

Kompletan i detaljan program festivala Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film dostupan je na: http://sr.uhvatifilm.org/program .