Mladi srpski glumac Branko Perišić odigrao je glavnu ulogu u nagrađivanom kratkom igranom filmu Put za Kujumbu reditelja Miroslava Savića, a uskoro ćemo ga gledati u filmovima Teret i Volja sinovljeva i seriji Nemanjići.

Na temu omiljenog domaćeg filma, Branko Perišić kaže sledeće: „Zapravo, do prihvatanja ovog zadatka nisam razmišljao o tome koji bi film bio moj omiljeni domaći. Rešio sam da se ograničim na tri naslova koja sam najviše puta pogledao, pretpostavljajući da bi to bio najsigurniji način da odgovor bude iskren i tačan. Dakle:

  1. Podzemlje, Emir KusturicaFILM koji sam obožavao  kao osnovac, kada  većinu stvari verovatno nisam razumeo na pravi način i koji sam verovatno najviše puta gledao je kanski laureat Emira Kusturice, sa jasnim pečatom Dušana Kovačevića, perfektnom podelom i fotografijom koju potpisuje Vilko Filač. Pretpostavljam da sam kao dečak prepoznavao ogromnu energiju koja izbija iz ovog filma koji smatram krunskim dokazom da je film ‘timski sport’. Način na koji je ekipa Podzemlja zaigrala zajedno (ovde mislim na sve koji su učestvovali u stvaranju filma) sa ozbiljnim budžetom koji bi mnogima predstavljao još ozbiljnije opterećenje, rezultirao je stvaranjem remek-dela i osvajanjem kanske Zlatne palme koja je Emira učvrstila na mestu najznačajnijih reditelja sveta.
  2. Munje, Radivoje Raša AndrićFILM koji je izašao u vreme dok sam bio tinejdžer i film koji je odmah ‘progovorio’ sa publikom, mladom naročito. Priznajem da ga nisam gledao duži vremenski period, ali je ušao na listu zbog uticaja koji je imao na moju generaciju. Jos jedan od razloga zbog kog je ‘upao’ na listu je taj što smatram da našoj kinematografiji trebaju filmovi koji će vratiti publiku u bioskope, što bi neke ‘nove Munje‘ svakako mogle, i to što humor ‘mladih sa ulice’ i preslikavanje njihovih života na filmsko platno smatram u najmanju ruku zanimljivijim i duhovitijim od loših oživljavanja romana diskutabilne vrednosti ili ‘proverenih’ recepata sa sastojcima kojima je istekao rok trajanja, recimo. Ukratko rečeno – šala ide uz mladost.
  3. Sutra ujutru, Oleg NovkovićŽIVOT je prva reč koju bih iskoristio kada je opis filma Sutra ujutru Olega Novkovića i Milene Marković u pitanju. Život na mnogo nivoa. Poezija Milene Marković na filmskom platnu. Ako bih od ova tri filma birao omiljeni, to bi svakako bio film Sutra ujutru. Mislim da ću ga pogledati večeras. I hvala vam, došao sam do odgovara na pitanje sa početka.”

Zoran Janković