Udruženje dokumentarista Srbije u saradnji sa Filmskim centrom Srbije u procesu je formiranja Kataloga srpskog dokumentarnog filma. Cilj jeste promocija domaćih autora i producenata, kao i podizanje vidljivosti domaćih dokumentarnih filmova kod internacionalnih distributera, prikazivača, festivalskih i industry programera ipotencijalnih koproducenata. Poziv važi i za duge i za kratke dokumentarne filmove, kako za završene, tako i one u razvoju, u produkciji ili u postprodukciji.

U slučaju da broj prijava nadmašuje format kataloga kvalitet navedenih referenci filma će odrediti selekciju, zato Vas molimo da ih pažljivo navedete. U zajedničkom je interesu da se potrudimo da domaći dokumentarni film dobije zasluženi internacionalni podstrek.

Potrebno je da Vaš dokumentarni film ispunjava sledeće uslove,

Ukoliko je završen:
–  da je premijerno prikazan najranije 2015. godine i
–  da je prikazan na najmanje jednom internacionalnom festivalu;

Ukoliko je film u razvoju / produkciji / postprodukciji:
– da je autor/producent učestvovao sa projektom koji se predstavlja u katalogu na bar jednom značajnom pitching forumu ili training programu, a najranije tokom 2015. godine.

Upitnik je ovde; potrebno ga je popuniti na engleskom jeziku. 

Popunjeni upitnik i potrebne fotografije poslati na:  katalog.doc.srb@gmail.com
U subjektu mejla naznačiti: Naziv filma(na engleskom jeziku)

Rok za slanje je: 15. oktobar 2017.

Katalog će biti premijerno prezentovan na prestižnom festivalu dokumentarnog filma IDFA u novembru 2017.

Najlepše bi Vas zamolili da podatke o filmovima pošaljete što je moguće pre, a najkasnije u zadatom roku. Ovo je preduslov za kvalitetniju izradu Kataloga, što nam je svima u interesu.

Sa poštovanjem,
urednik Kataloga,
Nenad Milošević