Organizacija Balkan Writers Project, u saradnji sa Američkom ambasadom u Beogradu i Galerijom Polet, u narednom periodu sprovodi dinamičan projekat i umetničko takmičenje, Video Tales – Once Upon the Balkans (Video priče – Bilo jednom na Balkanu), sa ciljem da poveže kreativne ljude, kako sa Balkana, tako i šire, u cilju ostvarivanja preplitanja pisanja i filma u jedan snažni i inovativni narativni oblik.

Otvoren je konkurs za učesnike pa pozivamo sve one koji vole kreativno pisanje i snimanje filmova da uzmu učešće. Trenutno se traže filmski stvaraoci, kako amateri, tako i profesionalci, odnosno svi oni koji žele da snime kratak film inspirisan pričama i pesmama koje su odabrane u prvom delu projekta. Dela svih odabranih pisaca i filmskih stvaraoca biće javno predstavljena, a naš žiri će najboljem delu (spoju filma i pisanog dela kojim je film inspirisan) dodeliti nagradu u iznosu od 400$. Nagrada će biti podeljena između autora pisanog dela i autora filma. Nakon promocije, svi odabrani kratki filmovi, uz naraciju prateće priče ili pesme, biće objavljeni na YouTube kanalu organizacije Balkan Writers Project.

Promocija i takmičenje – interaktivno veče javnog čitanja i filma posvećeno miltimedijalnom pripovedanju, biće održano 22. decembra od 18:30 časova u Galeriji Polet.

Rok za slanje filmova je 14. novembar.

Nemojte propustiti priliku da učestvujete u stvaranju jedinstvene kombinacije filma i pisane reči – pošaljite svoja dela i postanite pioniri ove nove forme pripovedanja! 

Za dodatne informacije o organizaciji ove inicijative i kriterijumima za slanje radova, pogledajte linkove ispod, ili se obratite organizatorima na: bwp.videotales@gmail.com

Korisni linkovi:

http://www.balkanwritersproject.com/video-tales-call-for-participation

http://www.balkanwritersproject.com/video-tales-keywords