Kao što samo vas već izvestili, u toku je snimanje filma Ajvar, u režiji Ane Marije Rossi. Distributer Taramount film nam je omogućio da „zavirimo“ na set i vidimo kako protiče snimanje… Snimanje se dana 27. oktobra odigravalo u centru Beograda, a tamo smo zatekli glumice Natašu Ninković (u glavnoj ulozi Vide) i Paulinu Manov (u ulozi Irene, Vidine najbolje prijateljice).

Evo fotografija sa snimanja…

 O filmu: Vida  (Nataša Ninković) i Bane (Sergej Trifunović) su bračni par koji već duže vreme živi u Skandinaviji. Imaju uspešne karijere, dovoljno novca za pristojan život i psa, ali nemaju decu. U Beogradu Vida ima majku Nadu (Vesna Čipčić) koja od smrti Vidinog oca živi virtuelni život, noseći godinu dana njegovu  urnu sa sobom gde god da ide. Bane u Beogradu ima mladu ljubavnicu, za koju je Vida saznala  i o tome ćuti. U Srbiju dolaze za praznike, kada se odvija  uigrana koreografija koja se mnogo puta ponovila u njihovim gastarbajterskim životima, ali ovog Uskrsa očekuje ih neki drugi život, na koji nisu navikli. Neizgovoreno, a konstantno prisutno pitanje nemanja dece, prevara, otuđenost u porodici, sve oko njih vrišti na rastanak i na kraj. Samo ga treba preživeti.

Snimanje filma Ajvar, u produkciji filmske kuće Biberche, planirano je da traje pet nedelja, na raznim lokacijama u Beogradu, Užicu i  Stokholmu. Scenario filma potpisuju Ana Marija Rossi i Maja Todorović, direktorka fotografije je Maja Radošević, scenografkinja je Mina Lazarević, kostimografkinja je Ksenija Terzović, a montažer je Mateja Rackov. Film je srpsko-crnogorska koproduckija, koproducent je Artikulacija iz Podgorice, i podržan je od Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture Republike Srbije  i Ministarstva kulture Republike Crne Gore.

Bioskopski život filma je, u distribuciji Taramounta, planiran za jesen 2018. godine.

Đorđe Bajić