Srpski majstor za maske i specijalne efekte Miroslav Lakobrija boravio je u Istri, gde je bio angažovan na nastanku filma u kome glume holivudski glumci Tom Sajzmor i Kostas Mandilor.

Redatelj filma je Aurelijo Toni Agliata, a pored Sajzmora i Mandilora u filmu nastupa međunarodna glumačka ekipa. C.L.E.A.N. nastaje pod okriljem produkcijske kuće Dream Team Pictures i Vjekoslava Katušina, a u svojstvu koproducenta je Jani Zombori Banovac iz Filmskog centra Istre, koji u ovom filmu i glumi. Lakobrija, poznat po svom doprinusu filmovima Zona mrtvih i Srpski film, zadužen je za maske.

C.L.E.A.N. je horor sa elementima trilera i misterije o grupi ljudi koji pokušavaju da sačuvaju živu glavu u izolovanom sanatorijumu za rehabilitaciju. Za snimanje su odabrane lokacije u Puli, a zamisao je da ovaj filmski projekat promoviše Istru kao atraktivnu turističku destinaciju. Svetska premijera filma planirana je za 2018. godinu. U Istri se istovremeno snima i triler Neko će umreti večeras, takođe u produkciji Vjekoslava Katušina i u režiji Aurelija Agilata.

Đorđe Bajić