Stripovski prednastavak filma Ederlezi Rising objavaljen je u novom, 1158. broju Stripoteke, koji možete potražiti na svim bolje snabdevenim kioscima.

U najnovijem broju kultne Stripoteke, pored naslovnog stripa „Torpedo 1972: O mrtvom moru“ Enrikea Abulija i Eduarda Risa i kratkog stripa „Gospodar oružja“ Pavla Zelića i Nenada Cvitičanina, možete pronaći stripovski prednastavak filma Ederlezi Rising, naslovljen „Ederlezi: Obožavanje“. Kao uvod u ovaj strip od četiri table nalazi se tekst Draška Roganovića „Lažiraju li androidi elektronske orgazme?“ u kome je dat kratki istorijat nastanka filma Lazara Bodrože, kao i osvrt na poznate stripove koje su u sebi spajali naučnu fantastiku i putenost erotskog.

„Ederlezi: Obožavanje“, nastao specijalno za ovaj broj Stripoteke, donosi priču o poreklu Nimani, glavne junakinje Bodrožinog filma. Scenario stripa „Ederlezi: Obožavanje“ potpisuju Dimitrije Vojnov i Stoja (koja u filmu tumači lik zavodljovog androida Nimani), a četiri table je nacrtao Aleksa Jovanović.

Film Ederlezi Rising će svoju svetsku premijeru imati 25. februara, na predstojećem Festu.

Đorđe Bajić