SRB ENG

Međunarodna premijera filma „Daljine“ u Italiji

13. мар 2018 | Autor: Đorđe Bajić
Dokumentarni film Nemanje Vojinovića Daljine, a u produkciji produkcijske kuće All Inclusive Films iz Beograda, imaće svoju međunarodnu premijeru 14. marta 2018. na 36. izdanju festivala Bergamo Film Meeting u Italiji. Daljine su svoje prvo javno prikazivanje imale na prošlogodišnjem 64. Martovskom festivalu, a sledeće na jubilarnom 10. Beldoksu u maju 2017. godine.

Ovaj dugometražni dokumentarni film govori o imigrantkinji Indiri, glumici sa Kube, i njenom pokušaju da ostvari „američki san“. Indira je na Kubi ostavila mnogobrojnu porodicu kao i jedanaestogodišnjeg sina Leandra. Leandrov dolazak u SAD je vrlo neizvestan i Indira ima veliku dilemu oko povratka kući. „Američki san“ njoj izgleda kao noćna mora.

Nemanja Vojinović je diplomirao Filmsku i TV režiju 2012. Godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njegovi studentski filmovi su prikazani i nagrađeni na nekoliko međunarodnih filmskih festivala. Daljine su njegov prvi dugometražni film koji je sniman u Santra Klari na Kubi i u Njujorku. Naš intervju sa Nemanjom Vojinovićem pročitajte ovde.

Nemanja Vojinović

Novi dokumentarni film Nemanje Vojinovića – radnog naslova Šareno brdo – učestvovao je prošle nedelje u pičing forumu „Docs in Thessaloniki“ koji se održava u okviru 20. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Solunu (20th Thessaloniki Documentary Festival).

Oba filma podržana su od strane Filmskog centra Srbije.

Đ. B.