SRB ENG

Prve fotografije iz regionalne HBO serije „Uspeh“

6. апр 2018 | Autor: Đorđe Bajić
Snimanje je započeto početkom marta 2018, a HBO je početkom aprila javnosti predstavio prve fotografije iz „Uspeha“, serije u kojoj glavnu ulogu tumači srpski glumac Uliks Fehmiu.

U najavi stoji: Uspeh je višeslojna drama fokusirana na snažne likove. Troje potpunih neznanaca povezaće nesrećan splet okolnosti, kad pokušaju da pomognu žrtvi nasilja. Kako posledice njihovih dela počinju da im se uvlače u svaki aspekt života, ti obični ljudi sa različitim životnim pričama odlučuju da ponovo uspostave kontrolu nad svojim životima. To je gorka oda gradu Zagrebu, koja donosi mračan uvid u različite strukture današnjeg društva kroz životne priče običnih ljudi, koje je isto to društvo gurnulo preko ivice. Uspeh je univerzalna, slojevita priča u kojoj kroz ljubav, posao, porodicu, odanost, nesigurnost i zločin istražujemo trenutno preovladavajuća osećanja frustracije, bespomoćnosti i pasivnosti u svakodnevnom životu običnog čoveka u regionu, a i šire.

Izvršni producenti serije su Stiv Metjuz i Džonatan Jang (HBO Europe), producenti su Ana Balentović (HBO Adria), Nebojša Taraba i Miodrag Sila (Drugi Plan), a supervizorka produkcije je Ema Tarner. Scenario šestodelne serije potpisuje Marjan Alčevski, a reditelj je oskarovac David Tanović.

Glavne uloge tumače Uliks Fehmiu, Marija Škaričić, Iva Mihalić, Toni Gojanović i Tara Taler, a njima se pridružuju Goran Bogdan, Goran Navojec, Ivana Roščić, Leon Lučev, Borut Veselko i Jasna Žalica. U ostalim ulogama pojavljuju se Mislav Čavajda, Nikša Butijer, Bojan Navojec, Barbara Vicković, Miran Kurspahić, Tihana Lazović, Vilim Matula, Đorđe Kukuljica, Dajana Čuljak, Diana Vidušin, Filip Mayer, Damir Poljičak, Tena Gajski, Mladen Kovačić, Pavle Matuško, Matija Kačan, Dora Perojević i mnogi drugi.

Ana Balentović, producentkinja HBO Adrije, ističe: „Veoma smo zadovoljni što smo oko prve HBO serije u našem regionu okupili veliku i jaku glumačku ekipu. Na projektu će raditi regionalna glumačka imena, kao i ona sa međunarodnim iskustvom, što smatramo bitnim za seriju koja priča lokalnu priču, ali se obraća i široj publici HBO Adrije i HBO-a uopšte. Drago nam je što su deo ove priče iskusna glumačka imena poznata široj javnosti, što među njima ima i ‘povratnika’, ali i što smo dali priliku i onima kojima je ovo prvi veliki glumački angažman.“

„Imamo priču koja se naglašeno odvija kroz karaktere glavnih protagonista. Jedan od najvećih rediteljskih kvaliteta Danisa Tanovića je da sjajno vodi glumce, ostavljajući im pri tome dovoljno prostora da ugrade sebe u lik, pa već sada, s velikom sigurnošću, mogu reći kako će nam Uspeh doneti mnogo odličnih glumačkih ostvarenja“, navodi Nebojša Taraba, producent Drugog Plana.

Đ. B.