U fazi postprodukcije je i dugometražno dokumentarno ostvarenje Zabranjena tetka, rediteljski prvenac holivudske i australijske filmske i televizijske glumice srpskog porekla, Bojane Novaković. Natanak i ovog filma je podržao Filmski centar Srbije (FCS).

Bojana Novaković

U kraćem sinopsisu iz vizure same Bojane Novaković navedeno je sledeće: „U svetu koji je preplavljen televizijskim sapunicama, jedna naizgled obična porodica, moja porodica, uspeva da dokaže kako život može biti dramatičniji od fikcije.Zabranjena tetka je intimna priča o ’onoj ludoj tetki’ koja nas je kao decu privlačila i intrigirala, ali koju nikada zapravo nismo imali priliku da upoznamo. Susret čiji je ishod trebalo da bude jednostavan portret moje tetke Gordane, otkrio je zastrašujuće porodične tajne i naterao me da preispitam sopstveno poimanje odrastanja.“

U ovom filmu govore se i srpski i engleski jezik, a engleski naziv filma glasi The Forbidden AuntBojana Novaković je i rediteljka ovog filma, dok je dramaturškinja bila Maša Seničić. Producenti su Bojana Novaković i Milan Stojanović (SENSE Production). Montažer je Dragan fon Petrović. Očekivani datum finalizacije je decembar 2018. godine, a planirano je da film traje 70 minuta. Nastanak Zabranjene tetke podržao je Filmski centar Srbije.

U ovom trenutku, Bojana Novaković, koja je ostvarila niz zapaženih glumačkih kreacija u bioskopskim i festivalskim hitovima, najaktuelnija je na račun epizode u oskarovskom kandidatu Ja, Tonija i glavne ženske uloge u novoj američkoj detektivskoj seriji Instinkt.

Naš razgovor sa Bojanom Novaković o ovom filmu možete da pročitate ovde.

Zoran Janković