Peta radionica DokSrbije, namenjena autorima i producentima dokumentarnih filmova i svima koji to žele da postanu, odžaće se od 8. do 10. juna. Rok za prijavu je 3. jun.

U pozivu stoji: Imate ideju za dokumentarni film, radite na projektu i želite da ga predstavite autorima i producentima koji će vam datiprofesionalne savete – radionice su mesto za vas. Saznaćete kako se piše scenario za dokumentarni film, kako da pronađete producenta koji vam najviše odgovara, postoje li granice između dokumentarnog i igranog filma, kako da finansirate film iz evropskih fondova i kome da ga prodate.U saradnji sa Filmskim centrom Srbije i Evropskom dokumentarnom mrežom DokSrbija nagrađuje učesnika radionice čiji se projekat posebno istakne – putovanjem na festivalu u Lisabonu, Doclisboa, u oktobru i učešćem na pičing forumu.

 Prijava za radionicu treba da sadrži:

  • Ime i prezime, zanimanje, imejl adresu, broj telefona i prebivalište
  • Kratku profesionalnu biografiju
  • Kratko motivaciono pismo
  • Naslov filma, naziv producentske kuće, sinopsis do 100 reči

Ukoliko još nemate projekat, a imate želju da ga napišete, dođite da saznate kako! Uslovi su isti.

Priliku za učešće na radionicama dobiće 20 učesnika različitog profesionalnog iskustva, deset učesnika bez projekta i deset učesnika sa projektom.

Prijave se šalju email-om na adrese dokserbia@gmail.com i anaotash@gmail.com najkasnije do 3. juna. Rezultati do 6. juna.