U fazi produkcije je i „Crni Ljubivoje“, dokumentarni film inspirisan životom i radom glumca Ljubivoja Tadića. Film stvaraju reditelj i producent Predrag Velinović, direktor fotografije Milorad Glušica, montažer Vladimir Radovanović, te snimatelj zvuka Miloš Drobnjaković.

Kako navode autori ovog filma,u bespoštednoj ispovesti pred kamerom, priča o Ljubivoju nije samo njegov život, glumački poziv, veliki broj neiskorišćenih, odbačenih talenata. Stoga,  priča o Ljubivoju je zapravo priča o svima nama. O neispunjenim obećanjima, velikim pokušajima, neostvarenim snovima, o poziciji umetnosti u današnjoj Srbiji. O tome ima li smisla uopšte, danas i ovde, baviti se glumom, filmom, pozorištem. U okruženju amatera, diletanata, nepismenih i samoproglašenih, institucionalizovanih stručnjaka. Crni Ljubivoje je, dakle, priča ne samo o životu, već i o glumčevom razmišljanju o životu. O društvenom položaju glumca u današnjoj Srbiji. O njegovoj egzistenciji. O izneverenim idealima i pogrešnim odlukama. O gubicima i vremenu.

Ljubivoje Tadić, u sopstvenom aranžmanu, igra predstavu o Arčibaldu Rajsu, koju je sam napisao i režirao, na sceni svog matičnog Narodnog pozorišta. Iako je to ansambl predstava, koja uključuje osam glumaca i devojku koja svira klavir, ponekad nema novca za sve njih, pa Ljubivoje Tadić, uz glumačke sposobnosti improvizacije, na gostovanja putuje sam. Film Crni Ljubivoje prati jedan takav dan, ali i Ljubivojevu prošlost, pa i čitav njegov život, sve do kobnog požara u kojem je izgubio sestru.

Film nastaje u produkciji SIRIUS PRODUCTION, a podržan je na konkursu Filmskog centra Srbije za sufinansiranje proizvodnje dugometražnih dokumentarnih filmova. U ovom trenutku film je u fazi produkcije, a završetak i prikazivanje filmaočekuju se u drugoj polovini tekuće godine.

Zoran Janković