U Beogradu je prošle nedelje završeno snimanje novog domaćeg filma. Reč je o ostvarenju „Taksi bluz“, debitantskoj režiji Miroslava Stamatova i projektu podržanom od strane Filmskog centra Srbije.

Miroslav Stamatov je povodom završetka snimanja za portal FCS-a izjavio:  „Snimanje filma Taksi bluz je završeno posle četiri veoma intenzivne nedelje. Iako još uvek pokušavam da shvatim šta smo sve prošli i uradili, pretpostavljam da bi trebalo da ovim delom produkcije budem veoma zadovoljan. Razne neke okolnosti nisu nam išle na ruku – veoma kratka noć za jedan pretezno noćni film, tehnički zahtevno i komplikovano snimanje sa dosta scena vožnji, nedovoljno osvetljene ulice Beograda i dosta mlado dete u jednoj od glavnih uloga… I pored svega, uz veliko požrvtvovanje i entuzijazam ekipe u kojoj je bilo dosta debitanata, sjajnu atmosferu na snimanju i dosta sreće, mislim da smo snimili dobru stvar.“

Podsećamo… Taksi bluz nastaje u produkciji Viktorija filma, po scenariju Marka Backovića i Marka Jocića. Uloge u ovoj romantičnoj komediji tumače Andrija Milošević, Todor Jovanović, Milena Predić, Aleksandra Tomić, Boris Komnenić, Bojan Dimitrijević, Nikola Đuričko, Boris Milivojević, Nikola Pejaković, Srđan Bjelogrlić i drugi. Direktor fotografije je Luka Milićević, scenografkinja Sanja Bulat. Montažer je Davor Bosankić, a kostimografkinja Jelena Đorđević. Muziku komponuje Igor Perović. Za dizajn zvuka je zadužen Dejan Čeko, a za šminku Nataša Krstić.

 

Na pitanje o sledećim potezima, Stamatov odgovara: „Ono što predstoji je montaža filma tokom leta, a postprodukcija zvuka i slike bi trebalo da se po planu odigra u septembru i početkom oktobra. Kako sada stvari stoje, premijera filma i distribucija su planirani za decembar mesec. Nadam se da imamo hit“.

U septembru prošle godine, odlukom Upravnog odbora Filmskog centra Srbije, na predlog nadležne Komisije, a u kategoriji Sufinansiranje žanrovski određenog celovečernjeg igranog filma sa komercijalnim potencijalom (komercijalni repertoarski film) projekat filma Taksi bluz podržan je sa dvadeset miliona dinara.

Đorđe Bajić