SRB ENG

Premijera filma „Kralj Petar I“ pomerena za 5. decembar

14. сеп 2018 | Autor: Đorđe Bajić
Umesto 11. novembra, kako je ranije najavljeno, premijera filma Petra Ristovskog će se održati 5. decembra 2018. godine.

Pročitajte saopštenje u vezi sa promenom datuma.

 

Zbog obimnosti, kao i velikih zahteva produkcije tokom završnih scena i celokupnog postprodukcionog procesa, pomeranje premijere filma je bilo neizbežno, piše u saopštenju. Ekipi filma “Kralj Petar Prvi” je preostalo nekoliko snimajućih dana na ostrvu Krf, u Grčkoj, ali je zahtevna podukcija upravo tih scena usporila ranije dogovoren ritam snimanja.

„Scene koje bi trebalo da snimimo na Krfu su najznačajnije za naš film, i prikazivaće ponovno rađanje države Srbije posle ogromnih gubitaka. One su najvažnije, ali su istovremeno produkcijski najzahtevnije i najskuplje u filmu, i potrebna su nam dodatna sredstva. Pošto smo i do sada poštovali svaki zahtev reditelja Petra Ristovskog, ni ovoga puta neće biti drugačije, jer želimo da napravimo film u potpunosti dostojan velike tragedije srpskog naroda. Imamo veliku odgovornost prema filmu koji je jedan od najvećih istorijskih spektakla sniman na našim prostorima, i ne želimo da nešto nedostaje“, objasnio je Lazar Ristovski, glavni producent i glumac u filmu Kralj Petar I.

Lazar Ristovski, foto: Milan Josipović

Film Kralj Petar I nastao je po motivima romana Milovana Vitezovića „Čarape kralja Petra“, dugo se pripremao, i sa veoma pažljivo odabranom mladom glumačkom ekipom, sniman u teškim uslovima više od tri meseca. Glavne uloge, pored Lazara Ristovskog u ulozi kralja Petra, tumače Radovan Vujović, Milan Kolak, Aleksandar Vučković, dečak Ivan Vujić, Danica Ristovski i mnogi drugi.

Karte se mogu zameniti ili vratiti na istom mestu na kome su kupljene.

Đ. B.