SRB ENG

26. FAF na bis u beogradskoj Kombank dvorani

29. decembar 2020. | Autor: Zoran Janković
Dvadeset šesto izdanje Festivala autorskog filma (FAF) održano je u Beogradu od 27. novembra do  16.  decembra i publika je imala priliku da pogleda više od 80 filmskih ostvarenja. Tradicionalno, FAF i ove godine dan nakon festivala organizuje reprize određenih naslova u okviru programa FAF NA BIS. Filmovi će biti prikazani u Kombank Dvorani u Beograduod 30. decembra 2020. godine do 5. januara 2021. godine.

Publika će imati prilike da pogleda deset najgledanijih ostarenja sa ovogodišnjeg izdanja, uključujući i film koji je otvorio festival Zlo ne postoji Muhameda Rasulofa, berlinskog pobednika 2020. godine. Pored pomenutog berlinskog pobednika, filmovi iz glavnog programa koji su se našli na listi najgledanijih filmova 26. FAF-a su: Lux Aeterna Gaspara Noe, Novi poredak Mišela Franka, Sibir Ejbela Ferare, Dragi drugovi! Končalovskog, te dva francuska ostvarenja Mandibule Kventina Dupjea i French Tech Bruna Podalidesa.

Filmovi iz takmičarskog programa koji će reprizno biti prikazani na FAF NA BIS su ujedno i dobitnici nagrada na Festivalu autorskog filma, dobitnik nagrade za najbolji scenario „Gordan Mihić” ,film Egzil Visara Morine. i dobitnik nagrade za najbolju režiju, Početak rediteljke Dee Kulumbegašvili. Na listi najgledanihih filmova takmičarskog programa našao se i grčki reditelj Kristos Nikou sa filmskim ostarenjem Jabuke.

Cena ulaznice će iznositi 350 dinara. Karte su već u prodaji i mogu se kupiti na blagajni bioskopa Kombank dvorana.