SRB ENG

Posetite sajt filma „Kralj Petar I“

7. нов 2018 | Autor: Đorđe Bajić
Filmski spektakl „Kralj Petar I“ od juče ima svoj sajt – kraljpetarprvi.rs. Na ovoj adresi, i to na ćirilici, možete da pronađete sve informacije o filmu, glumcima, sinopsisu, da pogledate galeriju, tizer filma, kao i da pronađete tačne datume projekcija u Srbiji i regionu.

Posebna sekcija Rekli su o našem junaštvu, koju čine značajniji citati iz važnog istorijskog perioda srpskog naroda, obnoviće i dopuniti vaše znanje o bitkama i pobedama srpske vojske u Prvom svetskom ratu, njenim vojskovođama i borcima.

Premijera filma održaće se 5. decembra u Beogradu, u Sava centru, Kombank dvorani i Cineplexx Ušću, a nakon toga slede prikazivanja u bioskopima širom Srbije. U godini proslave stogodišnjice pobede saveznika u Prvom svetskom ratu ovaj filmski spektakl vratiće u sećanje lik omiljenog srpskog kralja i sve pobede u kojima je predvodio herojsku srpsku vojsku, a umetnička snaga ovog filma skinuće patinu sa osećanja patriotizma i mladim generacijama objasniti pravo značenje ove reči.

U filmu, pored Lazara Ristovskog u ulozi kralja Petra, glume i Radovan Vujović, Milan Kolak, Aleksandar Vučković, Svetozar Cvetković, Marko Baćović, Danica Ristovski, Ivan Vujić…

Pre premijere nas očekuje i promocija trejlera.

Đ. B.