Dokumentaristi, ako imate spreman jak međunarodni projekat za Eurodoc, projekat koji je dobio podršku za razvoj od Filmskog centra Srbije ili srodne institucije, imate mogućnost ga prijavite do petka, 14. decembra 2018. godine, iako je zvanično prošao rok za prijave.

Imajte u vidu da će jedan srpski projekat sledeće godine biti sigurno stipendiran.

Iskoristite ovu priliku i prijavu pošaljite na: contact@eurodoc-net.com

Podsećamo… EURODOC je godišnji program obuke za producente dokumentarnih filmova, kao i filmskih profesionalaca uključenih u podršku produkcijama dokumentarnih filmskih ostvarenja (za predstavnike filmskih fondova, akvizitere programa, urednike), koji žele da uvećaju razvojnu fazu na međunarodnom nivou, kao i da usavrše svoje znanje kako bi ojačali svoje ekonske i umetničke veštine. Program se organizuje kroz tri rezidencijalne radionice u trajanju od po sedam dana (u tri različite države) tokom perioda od osam meseciod marta do oktobraEURODOC predstavlja mrežu od gotovo 1000 profesionalaca iz svih krajeva planete.

Ovoj vesti dodajemo da će martu biti raspisan konkurs za lokalnu grupu koja će raditi uz dve međunarodne grupe (francusku i englesku) na 3. modulu koji se održava u Srbiji od 29. septembra do 5. oktobra.

Đ. B.