Naši prijatelji iz organizacije Bašta festa su nas zamolili da prenesemo njihov poziv za novo izdanje festivala. Traže se igrani filmovi trajanja da pola sata.

Pročitajte saopštenje u celosti.

Poštovani,

Obraćamo Vam se povodom otvorenih prijava za ovogodišnji, a po redu šesti, internacionalni festival kratkog igranog filma Bašta fest, koji se održava svakog prvog vikenda u julu u Bajinoj Bašti. Prijave za filmove otvorene su od 1. februara, a zatvaraju se u ponoć, 20. marta 2019. godine.

Na šesti Bašta fest možete se prijaviti sa svojim kratkim igranim filmom trajanja do 30 minuta (Vimeo/YouTube link ka filmu u visokoj rezolucij na mejl prijava@bastafest.com  ili putem www.festhome.com  i www.filmfreeway.com ).

Film kojim se konkuriše mora biti realizovan u poslednje dve godine, dakle ne sme biti stariji od 2017. godine.

Uzimajući u obzir da festival posebnu pažnju posvećuje zajedničkom radu reditelja i glumaca, pri odabiru filmova prednost će imati oni sa autentičnim glumačkim ostvarenjima. Film koji dolazi iz zemlje van engleskog govornog područja mora biti titlovan na engleski jezik.

Ovim putem bismo Vas zamolili da informaciju podelite sa svim autorima u okviru Vaše akademije (na Vašoj zvaničnoj stranici) kako bi ova informacija došla do što većeg broja mladih autora.

Više informacija o samom festivalu, nagradama ili atmosferi od prethodnih godina možete pronaći na našem web sajtuFacebook straniciInstagram stranici i Youtube kanalu.

Nestrpljivo iščekujemo filmove!

Srdačno,

Bašta fest tim

Đ. B.