Novinar Teofil Pančić dobitnik je nagrade Fondacije „Tanja Petrović“ za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima. Specijalnu plaketu za entuzijazam dobio je filmski festival Bašta fest.

Specijalnu plaketu za entuzijazam Fondacija, zbog izuzetnog angažmana i kvalitetnog programa, ove godine dodeljuje mladim organizatorima Bašta festa u Bajinoj Bašti. Bašta fest je internacionalni festival kratkog igranog filma, koja se održava svakog prvog vikenda u julu i traje četiri dana. Glavni program ovog festivala je takmičarskog karaktera i njihovu organizaciju vode selektori festivala, reditelj Nikola Ljuca i umetnička direktorka Maja Šuša. Za izbor nagrađenih učenika zadužen je tročlani žiri Bašta festa koji čine afirmisani autori i umetnici iz oblasti filma.

Fondacija „Tanja Petrović“ osnovana je u znak sećanja na prerano preminulu Tanju Petrović, koja je kao novinar, urednik i autor u redakcijama kulture, izdavačkim kućama i kao gradski sekretar za kulturu, svoj profesionalni život posvetila ovoj oblasti i njenom medijskom promovisanju.

Nagrada se biti uručena 28. februara u Jugoslovenskoj kinoteci.