SRB ENG

DANI SRPSKOG FILMA U JAPANU

30. маја 2019 | Autor: Đorđe Bajić
Jedan od najznačajnijih internacionalnih festivala u oblasti Nigata u Japanu, ugostiće kombinovanu selekciju srpskih filmova JSFF-a (Japansko-srpskog festivala filma). Festivalu će prisustvovati predstavnici Ambasade Republike Srbije u Japanu, Jelena Nikolić i Čihaja Ojaizu, kao i predstavnici JSFF tima koji će učestvovati u diskusiji o sličnostima, razlikama i položaju japanskog i srpskog filma. Cilj ove diskusije je da približi iskustva, metodologije, razmišljanja i time inspiriše autore i organizatore u planiranju i izvođenju narednih projekata i aktivnosti.

Saradnja sa Nigata školom filma ima za cilj da uspostavi bolje veze i frekventniju komunikaciju sa srpskim institucijama iz industrije i podrži JSFF u formiranju jače platforme za kulturnu razmenu ove dve zemlje.

Prvog i drugog  juna festivalu će biti prikazani sledeći filmovi:

STEVAN M. ZIVKOVIC – Vladimir Tagić
LJUBAV (LOVE) – Ognjen Petković
PRVAK SVETA (WORLD CHAMPION) – Lana Pavkov
SRETAN PUT (BON VOYAGE) – Siniša Galić
VRTLOG (DISQUIET) – Emilija Gašić
ŽMURKE (HIDE AND SEEK) – Ognjen Petković
ISTI (THE SAME) – Dejan Petrović
ISKON – Mihajlo Dragaš
FAJRONT (LAST CALL) – Milena Grujić

Program možete pogledati ovde: https://29th.niffec.com/jsff-selection/

Treba napomenuti da će na ovom događaju srpski filmovi imati najzastupljeniju satnicu zemalja gostiju, što potvrđuje sve veće interesovanje za srpski film u Japanu koje 5 godina postepeno raste kroz JSFF aktivnosti na terenu.

Podsećamo vas da je poziv za temu „Stvaraoci i dela“ za 6. JSFF u toku, a zainteresovani autori mogu poslati svoje kratke filmove do 31.07.2019.

Link za aplikacije: https://www.jsff.jp/cont12/46.html