Lepe vesti iz Lokarna i dalje pristižu. Kratki film „Poslednja slika o ocu“  Stefana Đorđevića proglašen je od strane Mladog žirija za najbolji kratki film u Međunarodnoj selekciji.

Pored nagrade za dugometražno ostvarenje „Ivana Grozna“, o čemu smo već pisali, u Lokarnu je nagrađen i kratkometražni film „Poslednja slika o ocu“ koji je nastao uz podršku Filmskog centra Srbije i SeeCinema Networka.

Podsećamo… Film „Poslednja slika o ocu“ je bio deo zvanične međunarodne konkurencije takmičarskog programa „Pardi di domani“ 72. Međunarodnog filmskog festivala u Lokarnu, koji je trajao od od 7. do 17. avgusta.

Scenarista i reditelj ovog filma (radnog naslova „Kriza svesti“) je Stefan Đorđević. Saradnice na scenariju bile su Jelena Gavrilović i Andrijana Stojković. Producentkinja je Andrijana Stojković, a kproducentkinja Marija Lero. Film je nastao pod okriljem producentske kuće All Inclusive Films, dok je koproducent kuća Emote Production. Koproducenti su i Antitalent iz Hrvatske, Staragara iz Slovenije, Minos Nikolakakis iz Grčke.

U filmu glavne uloge glume Igor Benčina i dečak Marko Matić.

Đorđe Bajić