SRB ENG

„Easy Land“ Sanje Živković večeras premijerno u Torontu

07. septembar 2019. | Autor: Đorđe Bajić
Večeras će na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu (TIFF) biti održana svetska premijera debitantskog dugometražnog filma „Easy Land“ srpsko-kanadske rediteljke Sanje Živković. U ovom kanadskom filmu glume čuvena srpska glumica Mirjana Joković i Nina Kiri, poznata po ulozi u seriji „Sluškinjina priča“.

Mirjana Joković u filmu Easy Land

Radnja filma se fokusira na odnos majke i ćerke koje se iz Beograda doseljavaju u Kanadu. Nove okolnosti u kojima se našla kod Jasne (Mirjana Joković) izazivaju psihološke probleme i na probu stavljaju njen već poljuljani odnos sa ćerkom Ninom (Nina Kiri).

Nikna Kiri je kanadska glumica srpskog porekla

Film je snimljen uz pomoć Telefilmovog programa „Talenti na koje treba obratiti pažnju”, kao i uz podršku Kanadskog saveta za umetnost (Canada Council for the Arts). Scenario je napisala sama rediteljka, a producentkinja je Džuli Strifler, u partnerstvu sa Filmskim centrom Kanade. Direktorka forografije je Maja Banković, a od ostalih ključnih saradnika tu su scenograf Dejvid Denis, kosimografkinja Kristin Somborac i montažer Kris Muton. Kanadski distributer filma je Mongrel Media, dok je za međunarodnu prodaju filma zadužena kompanija The Film Sales.

Film traje 91 minut, a svetsku premijeru će imati u bioskopu Skotiabank, u okviru programa „Otkrića“ („Discovery“).

Đ. Bajić