SRB ENG

Prijavite svoje filmove za učešće na 70. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu

07. septembar 2019. | Autor: Đorđe Bajić
Prijavite svoje filmove za jubilarni 70. Međunarodni filmski festival u Berlinu, koji se održava od 20. februara do 1. marta 2020. godine. Rok za prijavljivanje dugometražnih filmova je 8. novembar (prijava košta 175 €). Rok za prijavljivanje kratkih filmova je 15. novembar (prijava košta 75€). Detaljno uputstvo za prijavljivanje će biti dostupno onlajn od 17. septembra. Zvanične prijave će biti dostupne krajem septembra.

Kao i ranije, Filmski festival u Berlinu prednost daje svetskim premijerama. Za Glavni takmičarski program, „Susrete“ i „Berlinale Shorts“, uzeće se u razmatranje filmovi koji će u Berlinu imati svetske ili međunarodne premijere (mogu biti prikazani samo u zemlji porekla pre Berlinala).  U selekcijama „Panorama“, „Forum“ i „Generation“ filmovi moraju imati (barem) evropsku premijeru.

Minimalno trajanje dugometražnih filmova je sat vremena, kratki filmovi ne smeju biti duži od 30 minuta. U selekciji „Generation Shorts“ maksimum je 20 minuta. Dokumentarni filmovi mogu biti prijavljeni u svim selekcijama.

Novo izdanje Filmskog festivala u Berlinu donosi i nekoliko novina… Novi umetnički direktor festivala, Karlo Čatrijan, pokrenuo je novu takmičarsku selekciju „Susreti“ („Encounters“), o kojoj više možete pročitati ovde.

Đ. B.