SRB ENG

Prijavite se za dve filmske radionice u DKSG

10. februar 2020. | Autor: Đorđe Bajić
Iz Doma kulture „Studentski grad” javljaju da su u toku su prijave za dve filmske radionice: Škola avangardnog filma i Radionica scenarija za kratki igrani film. Saznajte kako i gde da se prijavite!

Škola avangardnog filma posvećena je andergraund i eksperimentalnim filmskim autorima i autorkama iz Austrije, od 1950-ih do savremenog doba, kao što su Peter Kubelka, Kurt Kren, Valie EXPORT, Fridl vom Gröller, Peter Tscherkassky… Škola se održava u Domu kulture Studentski grad od marta do juna 2020, sa jednim zatvorenim i jednim javnim programom svakog meseca.

Polaznici škole čitaće tekstove iz istorije austrijskog avangardog filma i slušati predavanja kustosa i umetnika iz Austrije. Pozvaćemo cenjene i poznate stručnjake s kojima je Akademski kino klub Doma kulture „Studentski grad“ već sarađivao, poput Petera Tscherkasskog, Eve Heller, Geralda Webera (sixpack films, Beč), Jurija Medena (Austrijski filmski muzej, Beč)… Jednom mesečno polaznici će takođe u DKSG prisustvovati javnom prikazivanju filmova stvaralaca u fokusu.

Završni proizvod Škole avangardnog filma biće kratka publikacija – knjiga eseja koje bi o odabranim umetnicima napisali polaznici škole (na srpskom i na engleskom).

Broj polaznika škole: od četvoro do osmoro.

Neophodno poznavanje engleskog jezika.

Potrebno je prijaviti se i priložiti kratku biografiju na mejl ivan.velisavljevic@dksg.rs, do 15. februara 2020. godine.

Škola se organizuje uz podršku Austrijskog kulturnog foruma Beograd.

Škola avangardnog filma, foto: Jovan Nedeljkov

Radionica scenarija za kratki igrani film upoznaje polaznike sa savremenim tendencijama u kratkom igranom filmu i pomaže im da kroz grupne diskusije i individualni rad sa predavačem razviju po jedan scenario za kratki igrani film. Mentor radionice je Mihajlo Jevtić, autor kratkometražnih i dokumentarnih filmova.

Radionica bi trebalo da traje tri meseca, sa jednim predavanjem nedeljno u trajanju od dva sata (četvrtkom od 19 časova).

Broj učesnika radionice je ograničen na osmoro (8).

Prethodno filmsko iskustvo (realizacija barem jednog kratkog igranog filma) je poželjno.

Prijave sa nazivom radionice u naslovu mejla i podacima u telu mejla (ime i prezime, godište, fakultet, prethodno iskustvo) šaljite na adresu afc-program@dksg.rs do 20. februara.

Učešće za polaznike je besplatno.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije, slobodno pišite na gorenavedenu mejl adresu.

Mihajlo Jevtić (desno) na snimanju filma Četiri pasoša, foto: privatna arhiva

Đ. B.