Filmski centar Srbije obaveštava sva zainteresovana lica da će se, shodno Uredbi o primeni rokova u upravnim postupcima za vreme vanrednog stanja („Službeni glasnik RS“, br. 41/2020 i 43/2020 ) koja je na snazi od 24. marta 2020. godine, zvaničnim početkom rada komisija po raspisanim konkursima smatrati prvi naredni dan po ukidanju vanrednog stanja, kada će se zvanično ući u proceduru izbora projekata.

Konkursne komisije koje su sa radom počele pre stupanja na snagu navedene Uredbe, nastaviće sa radom prvog narednog dana po ukidanju vanrednog stanja.

DODATAK 1: Saopštenje (23. mart 20202):

Filmski centar Srbije obaveštava zainteresovanu javnost da se prema uputstvima i merama Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije a usled vanrednog stanja zbog virusa COVID 19, odlaže objavljivanje i sprovođenje Javnog konkursa u kategoriji Razvoj projekata – Sporazum Republike Srbije i Republike Francuske o kinematografskoj produkciji, kao i u kategoriji Pred-digitalizacija i digitalizacija biokopa, čije je raspisivanje bilo planirano za 25. mart, odnosno 1. april, do ukidanja vanrednog stanja.

Za raspisane konkurse čiji rok prijave nije istekao, postupak prikupljanja konkursne dokumentacije putem elektronske pošte se nesmetano nastavlja. Poslata dokumentacija biće prosleđena konkursnim komisijama na razmatranje.

Takođe, u skladu sa propisanim merama Vlade Republike Srbije, postupak sačinjavanja predloga i odlučivanje o konačnom izboru projekata konkursnih komisija, po objavljenim konkursima u prethodnom periodu, odlaže se do potpune normalizacije životnog i poslovnog procesa u zemlji.

DODATAK 2: Obaveštenje (1. april 2020):

Filmski centar Srbije obaveštava sve zainteresovane po raspisanom Javnom konkursu u kategoriji Finansiranje unapređenja i razvoja filmskih scenarija da se overena izјava scenariste, koja je tekstom konkursa predviđena kao obavezna, zbog dinamike rada javnih beležnika za vreme pandemije virusa COVID-19, koja podrazumeva postupanje samo u naročito hitnim i opravdanim situacijama, može dostaviti i naknadno, odnosno u roku od 15 dana od dana ukidanja vanrednog stanja.