SRB ENG

Tribina posvećena filmu „Moj jutarnji smeh“ u Domu omladine Beograda

08. oktobar 2020. | Autor: Đorđe Bajić
Nova tribina iz ciklusa „12 gnevnih filmova“ održaće se u Tribinskoj sali na I spratu Doma omladine, u petak, 9. oktobra 2020. godine, s početkom u 20 časova. Tribina „Moj jutarnju smeh: Prokrastinacijski gnev u srpskom filmu“ imaće u svom fokusu voljeni i nagrađivani dugometražni igrani debi scenariste, reditelja i montažera Marka Đorđevića.

Pobednik Festivala autorskog filma, po mnogima najbolji domaći film u protekloj godini, „Moj jutarnji smeh“ je priča o Dejanu (glumi ga Filip Đurić) koji, iako se bliži tridesetoj, i još uvek živi sa roditeljima. Posle posete vidovnjaku (Nebojša Glogovac) u njegov život ulazi koleginica sa posla (Ivana Vuković). Prvi put Dejan ima šansu da nešto promeni i počne da živi svoj život.

Filip Đurić i Ivana Vuković u filmu Moj jutarnji smeh

Reditelj i scenarista Marko Đorđević je u jednom od svojih intervjua rekao da ovaj film govori o generaciji koja, previše čuvana od strane svojih roditelja, konačno preuzima odgovornost nad sopstvenim životom. Kada su roditelji, koji su pokušavali da sačuvaju decu od surove realnosti, izgubili dostojanstvo i snagu, kada su porodice počele da se urušavaju, njihova deca, već odrasli ljudi, konačno moraju da preuzmu odgovornost i suoče se sa životom.

Filip Đurić i Jasna Đuričić u filmu Moj jutarnji smeh

Pored Marka Đorđevića, o „Mom jutarnjem smehu“ će govoriti glavni glumac Filip Đurić i direktor fotografije Stefan Milosavljević. Tribinu vode filmski kritičari Zoran Janković i Đorđe Bajić, a ulaz je slobodan.

Đ. B.