SRB ENG

FCS raspisao konkurse u tri kategorije: nacionalna tema, debitantski film i studentski film

10. februar 2021. | Autor: Đorđe Bajić
Ustanova kulture Filmski centar Srbije raspisala je javne konkurse  za finansiranje i sufinansiranje projekata u kinematografiji za 2021. godinu u kategorijama: Sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih filmova sa nacionalnom temom, Sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih debitantskih igranih filmova i Sufinansiranje proizvodnje studentskih završnih filmova.

Konkurs za Sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih filmova sa nacionalnom temom

Pod nacionalnom temom podrazumeva se projekat koji obrađuje događaj od nacionalnog istorijskog značaja, koji se bavi životom ili delom osoba značajnih za nacionalnu istoriju ili projekat koji na inventivan i kreativan način tretira temu iz nacionalne aktuelne stvarnosti s ciljem očuvanja nacionalnog kulturnog identiteta. Pojedinosti o Konkursu za Sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih filmova sa nacionalnom temom pročitajte ovde.

Konkurs za Sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih debitantskih igranih filmova

Debitantski film јe rediteljev prvi snimljeni dugometražni igrani film koji nije segment omnibusa, studentski  ili studentski završni film. Projekti u čijoj proizvodnji učestvuju dva ili više reditelja od kojih jedan od njih nije debitant nemaju pravo učestvovanja na konkursu. Pojedinosti o Konkursu za Sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih debitantskih igranih filmova pročitajte ovde.

Konkurs za Sufinansiranje proizvodnje studentskih završnih filmova

Studentski završni film јe diplomski ili master film studenta redovnih ili master studiјa. Pojedinosti o Konkursu za Sufinansiranje proizvodnje studentskih završnih filmova pročitajte ovde.

Sve dodatne informacije i objašnjenja od značaja za sprovođenje postupka konkursa mogu se dobiti putem telefona broj: 011 2625-131, ili putem elektronske pošte na: konkurs2021@fcs.rs

Srećno!

Đorđe Bajić