SRB ENG

„A.S. (25)“ Milene Grujić u ponudi striming-platforme Cinesseum

10. januar 2021. | Autor: Zoran Janković
Nedavno je u ponudu ovdašnje striming-platforme Cinesseum pristigao i  „A.S. (25)“, debitantski i celovečernji igrani film mlade rediteljke Milene Grujić. Film je premijerno prikazan u novembru 2019. godine – u sklopu Festivala autorskog filma u Beogradu.

Rediteljka Milena Grujić je svoj diplomski film snimila po sopstvenom scenariju: „Film je inspirisan istinitim događajima koji su se odigrali pre nekoliko godina u jednom beogradskom naselju. Ja inače živim u Žarkovu, a to je kraj koji je poznat u rubrikama crne hronike. Inspiracija za scenario i  za film su potekli upravo iz mog okruženja.”

Nikola Šurbanović – A. S. (25).

Vladimiru Gvojiću je uloga Saleta prva glavna uloga u dugometražnom filmu, dok njegovog saučesnika glumi Nikola Šurbanović (poznat našoj publlici po ulogama u serijama Grupa, Preživeti Beograd, Sinđelići…). Vladimira Gvojića smo ranije imali prilike da gledamo u celovečernjim filmovima Klip Maje Miloš i Tmina Afterparti Luke Bursaća, te u nizu kratkometražnih i studentskih ostvarenja, kao i u ovdašnjim televizijskim serijama. Gvojić je za ovu rolu ovenčan nagradom Car Konstantin za najbolju glavnu mušku ulogu na prošlogodišnjim Filmskim susretima u Nišu.

Iz filma: Vladimir Gvojić i Dominika Valo

Film prati Saleta i Andreja, koji nakon pljačke menjačnice, beže u zgradu i ostaju opkoljeni u stanu strane studentkinje. U ostalim ulogama pojavljuju se: Dominika Walo, Nenad Pećinar, Sara Pejčić, Rambo Amadeus, Miki Krstović, Saša Torlaković, Anastasija Mandić, Marko Gvero, Milan Pelivanović, Ivan Radović, Oleg Mićić, Nataša Balog, Katarina Stojanović, Dejan Nikolić, Miljana KraljMilena Grujić je i scenaristkinja ovog filma, dok je direktor dotografije Luka Trajković. Producenti su Milena Grujić i Janko Đorić, Jovana Jovičić i Tijana Marković. Bioskopski distributer bila je kuća FAME Solutions.

Film je urađen u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti, a rediteljka je diplomirala u klasi Srdana Golubovića.

Više ovdehttps://cinesseum.com/sr/film/as-25