SRB ENG

Prijavite se za Belgrade March Debut Workshop

23. mart 2021.
Martovski festival pokreće novu radionicu za razvoj projekata igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova, autora i producenata koji u svom dosadašnjem radu nisu realizovali dugometražni film.  Internacionalni tim eksperata, blagovremenim promišljanjem filmskog izražavanja sa aspekta režije, produkcije i plasmana, imaće za cilj da razvije potencijal šest do osam odabranih filmskih projekata i pruži podršku profesionalnoj afirmaciji debitanata.

Rediteljsko-producentski timovi, dva najbolja projekta po izboru tutora, biće nagrađeni stipendijom za profesionalni razvoj i razvoj projekta.

Eksperti:

  • Jovana Nikolić, producentkinja (Prababa produkcija, RS)
  • Andrijana Stojković, rediteljka i producentkinja(All Inclusive Films, RS)
  • Sari Volanen, TV urednik (New Cinema YLE, FI)
  • Barbara Dukas, rediteljka (Drama ISFF, GR)

Vreme održavanja: 21-24. april 2021. godine
Mesto održavanja: Dom omladine Beograda

Uslovi za prijavljivanje

Prijave su otvorene za sve autore, iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Albanije, koji u svom dosadašnjem radu nisu realizovali dugometražni igrani film, a koji prilikom prijave na konkurs podnesu na engleskom jeziku sledeću dokumentaciju projekta na kojem rade: cover page sa naslovom i kontakt podacima nosioca projekta, logline, sinopsis, scenario, ili tritment (u slučaju dokumentarnog filma), rediteljsku eksplikaciju, producentsku eksplikaciju, biografije scenariste i reditelja, profil producentske kuće, vremenski plan realizacije, budžet i finansijski plan, mood pictures/mood board/teaser i link ka prethodnim radovima.

Radni jezik radionice je engleski jezik.

Prijava je besplatna. Rok za prijavljivanje je 5. april 2021. godine.

Prijave se podnose slanjem kompletne dokumentacije istovremeno na sledeće email adrese: jovan.pantovic@martovski.rs, jovana@prababa.rs 

Festival je u mogućnosti da obezbedi 6 delimičnih stipendija u vidu smeštaja za učesnike radionice. Troškove ishrane i prevoza snose učesnici. Učesnici koji žele da apliciraju za pomenutu stipendiju potrebno je da to naznače u prijavi.

Program radionice možete naći u nastavku.

Ovde proučite program radionice.

U. D.