SRB ENG

„Canadian Screen Award“ za „Flafija“ Milice Filipovski

8. мар 2018 | Autor: Zoran Janković
Već sada dugom nizu nagrada koje je u prethodnih godinu dana pobrao srpsko-kanadski kratki igrani film „Flafi“ mlade rediteljke Milice Filipovski sinoć se pridružilo i odličje „Canadian Screen Award“, pandan Oskaru, u kategoriji najboljeg kanadskog kratkog igranog filma.

Flafi je premijeru imao upravo na festivalu TIFF u Torontu, jednom od svakako najprestižnijih filmskih festivala na svetu, a ubrzo potom je i uvršten u u zvaničan izbor deset naboljih kanadskih kratkih filmova za tu godinu. Reč je o je srpsko-kanadskoj koprodukciji u kojoj glume Tamara Krcunović, Srđan Miletić, Helena Jakovljević, Feđa Stojanović, Ljiljana Stjepanović, Slaven Došlo, Katarina Marković, Slaviša Čurović i Nikola Radulović.

Hoće li otputovati u Kanadu? Tamara Krcunović, Helena Jakovljević i Srđan Miletić.

Film prati sudbinu tročlane srpske porodice koja namerava da se odseli u Kanadu, ali čiji planovi bivaju dovedeni u pitanje kada se na vratima njihovog malog stana pojavi ogromni meda koga je desetogodišnja Ljubica osvojila u nagradnoj igri. Flafi traje 24 minuta, scenario i režiju potpisuje Mliica Li Filipovski, dok je film producirala Senka Nikolić. Direktor fotografije je Aleksandar Karaulić (Tmina), dok je za montažu bio zadužen Davor Bosankić (Otvorena).

Zoran Janković