SRB ENG

Cinesseum: „Realna priča“ Gordana Kičića od sada dostupna za legalno gledanje online u celoj dijaspori

19. mart 2020. | Autor: Zoran Janković
Film „Realna priča“ je od sada dostupna za gledanje svim našim ljudima u dijaspori, putem domaće striming platforme Cinesseum. Sa samo jednom kupljenom kartom uživajte u filmu u najlepšem mogućem ambijentu – sa svojom porodicom i prijateljima u toplini doma.

Film možete pogledati na Cinesseum platformi na linku ovde.

Gordan Kičić se u „Realnoj priči“  po prvi put istovremeno našao u ulozi glumca, reditelja i producenta. „Bila mi je veoma važna saradnja sa kolegama, i moram priznati da smo film snimali na obostrano zadovoljstvo“, rekao je Kičić. „Veoma sam zahvalan kolegama koji su imali sluha da isprate tekst i moju rediteljsku zamisao. Snimio sam film kakav sam želeo, a to je dramedija. Realna priča je komedija koja ima veoma mnogo emocija u sebi, vrlo iskren film, melodrama uvijena u komediju“.

Kičić  otkriva da mu je bila najvažnija  dobra saradnja sa kolegama, glumicom Ninom Janković koja igra njegovu suprugu u filmu, kao i ostalom glumačkom ekipom, pre svega dugogodišnjim prijateljima sa kojima deli kadrove, a to su: Nebojša Cile Ilić, Branimir Brstina, Katarina Gojković, Vojin Ćetković, Dejan Lutkić, Gorica Popović, Svetozar Cvetković i Nenad Jezdić. U „Realnoj priči“ uloge su ostvarili i Jovana Gavrilović, Milica Mihajlović, Nemanja Oliverić, Primož Ekart, Bojan Dimitrijević, Branka Šelić… Prvi put na filmu se pojavljuje Lana Lazović.

Sinopsis: Glumac Veljko Radisavljević (Kičić) ima utisak da se ceo svemir urotio protiv njega. Veljko misli da je hodajući problem i čvrsto veruje da sav nesklad stvaraju ljudi oko njega, zbog čega često upada u komične sukobe sa prijateljima, porodicom, kolegama, pa čak i slučajnim prolaznicima. U isčekivanju velike uloge za koju veruje da će rešiti sve njegove probleme, Veljko počinje da gubi osećaj za realnost.

„Realna priča“ je nastala u srpsko-crnogorskoj koprodukciji. Producent filma je Gordan Kičić, a izvršna producentkinja Snežana van Hauvelingen. Film je nastao u okviru produkcijske kuće Filmkombajn. Koproducent je Crossmedia Agency. Scenario je, prema motivima scenarija Miroslava Momčilovića „Razvedeni“, napisao Vladimir Simić, dok su saradnici na scenariju Gordan Kičić Marko Manojlović. Direktor fotografije je Miladin Čolaković, film je montirao Dejan Urošević. Muziku su komponovali Nenad Marić (Kralj Čačka) i Marko Marić. Za zvuk su bili zaduženi Petar Stojičić (snimatelj zvuka) i Vladan Korać (dizajn zvuka), a kostime je kreirala Milena Miljković. Scenografija je delo Jovane Cvetković i Jelene Sopić. Maskerka je Tijana Draguljević.

Nastanak ovog filma podržali su Filmski centar Srbije i Filmski centar Crne Gore.