SRB ENG

Danas jednodnevni letnji bioskop u parku Vojvode Bojovića u Beogradu

4. авг 2018 | Autor: Zoran Janković
Jednodnevni letnji bioskop održaće se danas,  4. avgusta,  sa početkom u 19:30 preko puta kafane „Kalenić“, u parku Vojvode Bojovića. Tom prilikom biće prikazan bioskopski hit „Ljubav i moda“ Ljube Radičevića i televizijski film „Bez stepenika“Marka Novakovića.

Prvo će biti prikazano voljeno ostvarenje 60-tih i potonjih decenijana ovim prostorima, film Ljubav i moda (Avala film, 1960). Imajući u vidu da je to jedno od prvih uloga Vlastimira Đuze Stojiljkovića i da je pesma koju je otpevao Devojko mala ostala kultna, a koji je živeo na Vračaru, iz pijeteta prema dragom sugrađaninu i poštovanja prema renomiranom glumcu – nakon filma Ljubav i moda, biće prikazano i poslednje ostvarenje u kome je glumio – TV film Bez stepenika.

U svet filma i retrospektivu na epohu 60-tih uvešće vas Marko Novaković, filmski i pozorišni reditelj (RTS) koji je ujedno i reditelj filma Bez stepenika .Letnji biskop je deo kulturološkog projekta „Vračarski vremepolov kroz 60-te“ koji je pripremio Centar za kulturu „Božidarac’“. Cilj je pozitivna afirmacija na kulturno i umetničko nasleđe 60-tih  kao i otvaranje mogućnosti za rađanje novih ideja i inspiracija iz ovog perioda.

Zoran Janković