SRB ENG

Loading Догађаји

BELDOCS – MEĐUNARODNI FESTIVAL DOKUMENTARNOG FILMA

od 01. сеп 2021. do 30. сеп 2021.

Nušićeva 6/4
11 000 Beograd
Srbija
Tel: +381 11 324 88 73
Kontakt: Mladen Vušurović – umetnički direktor i glavni producent

Takmičarski
Kratkometražni, srednjemetražni i dugometražni dokumentarni filmovi

Rok za prijavu: TBA

Osnovna misija Međunarodnog festivala dokumentarnog filma BELDOCS je promocija i razvoj dokumentarnog filma u Srbiji, predstavljanje aktuelnog dokumentarnog filmskog stvaralaštva u svetu, podsticanje produkcije unutar ovog filmskog žanra, kao i uključivanje publike u sferu poznavanja, razumevanja i poštovanja ovog specifičnog načina umetničkog izražavanja koje svoje uporište i inspiraciju pronalazi u istorijskom životu i njegovim posebnostima. Ideja BELDOCS tima je da uvede publiku kulturne razlike i da transformiše društvenu realnost prezentovanjem mnogobrojnih mogućnosti njene kreativne interpretacije. Takođe, BELDOCS permanentno radi na promociji i distribuciji srpskog dokumentarnog filma u zemlji, regionu i svetu.

Festival pored domaćeg i stranog takmičarskog programa organizuje i prateće programe i retrospektive. U međunarodnoj konkurenciji prednost se daje svetskim i evropskim premijerama, a ostali filmovi ne mogu biti ranije prikazivani u Srbiji. Filmovi moraju biti završeni nakon 1. januara prethodne godine. Za domaću takmičarski konkurenciju razmatraju se dugometražni i srednjemetražni filmovi.

2018. godine održaće se i poseban program sa filmovima na temu trgovine ljudima.

2017. godine na festivalu se prvi put održao i Beldocs Market, sufinansiran sredstvima MEDIA potprograma Kreativne Evrope.

e-mail: office@beldocs.rs
http://www.beldocs.rs

« Nazad na festivale