SRB ENG

Loading Догађаји

CINEKID FESTIVAL

od 10. окт 2020. do 16. окт 2020.

Cinekid-het-film-TV-mediafestival-voor-kinderen-620x412[1]

Stichting Cinekid (Cinekid Foundation)

Kattenburgerstraat 5
Gebouw 003 G (Poortgebouw)
1018 JA Amsterdam
The Netherlands

Tel: +31 20 531 78 90

Takmičarski
Filmovi za decu i mlade
Rok za prijavu: TBA

Cinekid Festival jedan je od najznačajnijih festivala filmova za decu i mlade na svetu. Program Cinekid Festivala sastoji se iz sledećih celina: Film Festival, New Media Festival i Cinekid for Proffesionals. Glavni program filmskog dela festivala je Best Children’s Film Competition, koji prikazuje dugometražne filmove (preko 60 minuta) namenjene deci od 3 do 14 godina. Uz to, festival prikazuje i sledeće programske celine: Cinekid Panorama – dugometražni filmovi iz celog sveta, sa akcentom na debitantske filmove i filmove iz zemalja sa manjom produkcijom, Cinekid Best European Short Animation Film Competition i Special Programme Section, gde se svake godine bira druga tema. Filmovi koji konkurišu ne smeju biti ranije prikazivani u Holandiji.
Program New Media ostvaruje se kroz MediaLab radionice i druge aktivnosti. Cinekid for Professionals namenjen je pre svega evropskim filmskim profesionalcima, a podrazumeva i realizaciju koprodukcijskih marketa.
Filmovi koji konkurišu ne smeju biti ranije prikazivani u Holandiji. Filmovi moraju biti završeni nakon oktobra prethodne godine.

e-mail: info@cinekid.nl
http://www.cinekid.nl

« Nazad na festivale