SRB ENG

Loading Догађаји

FESTIVAL SRPSKOG FILMA FANTASTIKE – FSFF

od 01. окт 2021. do 31. окт 2021.

FESTIVAL SRPSKOG FILMA FANTASTIKE – FSFF

Južni bulevar 36
11000 Beograd, Srbija

Kontakt: 065 8277281 – Jovan Ristić – direktor festivala , 064 2420880 – Miroslav Lakobrija – selektor
Filmski žanr: Fantazija, horor
Takmičarski (domaći i regionalni)
Rok za prijavu: TBA

Festival srpskog filma fantastike (FSFF), osnovan u januaru 2006. godine, prva je manifestacija u Srbiji koja je počela da se zanima za domaće filmsko stvaralaštvo u oblasti fantastike, naučne fantastike i horora. Istovremeno, FSFF je najstarija filmska manifestacija u regionu koja se posvetila isključivo ovim žanrovima.
Između redovnih godišnjih izdanja u Beogradu, FSFF se nalazi na stalnoj turneji po Srbiji i zemljama bivše SFRJ. Turneja je imala više od 30 stanica, i trajaće sve dok se Srbija, zemlja sa bogatom tradicijom fantastičnog i natprirodnog – zemlja iz koje je potekla reč vampir – ne upozna sa blagom na kojem leži, kao i sa skrajnutim delom sopstvene kinematografije. Sa druge strane, turnejom po zemljama bivše Jugoslavije, FSFF doprinosi tešnjem povezivanju njihovih kinematografija i filmskih stvaralaca.
Festival dodeljuje nagrade u dve kategorije, od kojih je jedna namenjena filmovima na zadatu, a druga filmovima na slobodnu temu. Filmovi moraju biti završeni tekuće ili prethodne godine.

e-mail: serbianfantasyfilmfestival@gmail.com
http://www.fsffantastic.com/

« Nazad na festivale