SRB ENG

Loading Догађаји

INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL OBERHAUSEN

od 01. маја 2021. do 10. маја 2021.

international-short-film-festival-oberhausen[1]

International Short Film Festival Oberhausen
Grillostr. 34
46045 Oberhausen
Germany

Tel: +49 208 825 2652
Fax: +49 208 825 5413

Takmičarski
Kratkometražni filmovi (do 35 minuta)
Rok za prijavu: TBA

Međunarodni festival kratkog filma u Oberhauzenu održava se duže od 60 godina i najstariji je nemački festival ove vrste. Program festivala obuhvata sve vrste kratkih filmova, od igranih do eksperimentalnih. Festival obuhvata sledeće međunarodne programske celine: International Competition, Children’s and Youth Films i Thema – tematski povezana selekcija različitih kratkih formi. Uz to, festival svake godine ima niz drugih programa, uključujući i edukativne aktivnosti. Poseban program festivala je MuVi, u sklopu kog se nagrađuju najbolji muzički spotovi iz Nemačke.
Filmovi koji konkurišu treba da budu prikazani posle prvog januara prethodne godine i ne mogu biti ranije prikazivani na nemačkim festivalima. Organizatori zadržavaju pravo da u izuzetnim slučajevima odobre i filmove završene pretprošle godine, što se uglavnom odnosi na filmove koji još nisu imali svetsku premijeru.
Nakon objave zvaničnog takmičarskog programa sredinom marta filmovi do 15 minuta mogu se registrovati za program Open Screening. Učešće u ovom programu podrazumeva da autor lično predstavlja rad na festivalu (troškovi putovanja i smeštaja nisu pokriveni).

e-mail: info@kurzfilmtage.de
http://www.kurzfilmtage.de

« Nazad na festivale