SRB ENG

Loading Догађаји

SEATTLE INTERNATIONAL FILM FESTIVAL

od 08. апр 2021. do 18. апр 2021.

Seattle-International-Film-Festival[1]

Seattle Int. Film Festival
305 Harrison Street
Seattle, WA 98109
USA

Tel: +1 206 464 5830

Takmičarski
Svi žanrovi
Rok za prijavu: TBA

Međunarodni filmski festival u Sijetlu održava se od 1976. godine i jedan je od najposećenijih američkih festivala. Glavna nagrada festivala je Golden Space Needle. Festival obuhvata sledeće programe: Official Competition, New Directors Competition (prvi i drugi film reditelja), New American Cinema Competition, Ibero-American Competition, Documentary Film Competition, Shorts, FutureWave (za autore do 18 godina); Alternate Cinema (inovativni filmovi), Catalyst (nezavisni američki filmovi), Contemporary World Cinema, Culinary Film (filmovi o hrani i piću), Documentary Section, Face the Music (muzički dokumentarci), Films4Families, Gala presentations, Midnight Series, Norhtwest Conenections, Shortfest.
Filmovi koji konkurišu ne mogu biti prethodno prikazivani u Vašington Stejtu, a poželjno je da ne budu prikazivani ni u severozapadnoj pacifičkoj oblasti. Programski urednici odlučuju o tome u kojoj će se kategoriji poslati filmovi prikazati. Filmovi se mogu prijaviti i u rough cut fazi. Filmovi koji su prethodno konkurisali mogu se ponovo prijaviti samo ukoliko su značajno izmenjeni. Jedna osoba može poslati neograničen broj filmova.
U sklopu festivala održava se i „Tajni festival“, gde se gledaocima koji ne znaju unapred šta će gledati prikazuju četiri filma. Gledaoci pred projekciju potpisuju zakletvu da nakon projekcije nikome neće odati šta su gledali.

e-mail: info@siff.net
http://www.siff.net

« Nazad na festivale