SRB ENG

Loading Догађаји

ZURICH FILM FESTIVAL

od 26. сеп 2019. do 06. окт 2019.

31a4d7652bef571c45002c7becae773b_g[1]

ZURICH FILM FESTIVAL
Bederstrasse 51
CH-8002 Zürich
Switzerland

Tel: +41 44 286 60 00

Takmičarski
Dugometražni igrani i dokumentarni, prvi, drugi ili treći film reditelja
Rok za prijavu:
Rani – 31. mart 2018.
Regularni – 30. jun 2018.

Festival se fokusira na mlade i perspektivne autore iz svih krajeva sveta, koji se takmiče za glavnu nagradu festivala, Golden Eye. Pored toga, festival obuhvata i program fokusiran na filmove sa nemačkog govornog područja, kao i posebne premijerne projekcije filmova renomiranih reditelja. Tu je i selekcija „New World View“, koja se svake godine fokusira na određeno filmsko tržište, „Border Lines“ selekcija posvećena filmovima na temu teritorijalnih, socijalnih i individualnih konflikata, „TV Vision“ selekcija posvećena najinovativnijim TV formatima, kao i brojni prateći filmski i muzički programi. ZFF učesnicima pruža i No1 platformu za distribuciju filmova na nemačkom govornom području. Filmovi koji konkurišu moraju biti prvi, drugi ili treći projekat reditelja i moraju trajati preko 60 minuta. Filmovi moraju biti završeni nakon prvog oktobra prethodne godine i ne mogu biti ranije prikazivani u Švajcarskoj.
U sklopu festivala održava se i posebno takmičenje filmskih kompozicija, na kome mogu učestvovati svi kompozitori koji su komponovali muziku za najviše tri dugometražna filma.
Industrijski program festivala obuhvata različite sastanke i prezentacije, kao i Swiss Films Market, namenjen isključivo promociji švajcarskih filmova.
Više informacija o troškovima prijava na zvaničnom sajtu festivala.

e-mail: info@zff.com
https://zff.com

« Nazad na festivale