SRB ENG

„Ederlezi Rising“ na Beokon-u 2018. u nedelju u Domu omladine Beograda

2. нов 2018 | Autor: Zoran Janković
Skrećemo vam pažnju da ćete u nedelju uveče, 4. novembra, imati priliku da u okviru ovogodišnjeg Beokona u Domu omladine Beograda (DOB) pogledate zapaženo i traženo filmsko ostvarenje „Ederlezi Rising“ scenariste Dimitrija Vojnova i reditelja Lazara Bodrože. Projekcija će početi u 20:30.

Prizor iz filma Ederlezi Rising.

U proglasu Beokon-a navodi se i ovo: „Priču o filmu Edrrlezi Rising pratimo godinama, još otkad je Dimitrije Vojnov najavio da će adaptirati priču Predveče se nikako ne može Zorana Neškovića u saradnji sa režiserom Lazarom Bodrožom. Očekivao se kraći vizuelno upečatljiv film (u skladu sa prethodnim Bodrožinim ostvarenjima), ali nakon nekoliko neočekivanih produkcijskih uzleta i smele podele uloga (Stoja, Kavaca) dobismo dugometražnu digitalnu divotu koja žanje nagrade po svetu a i Srbiji. Pošto film neće još uvek u bioskope a mogao se videti samo po festivalima, jako nam je drago što možemo da ga prikažemo direktno fanovima naučne fantastike.“

Pre samog filma u kraćem razgovoru publici će se obratiti Dimitrije Vojnov (scenarista), Zoran Nešković (autor predloška) i Boban Knežević (urednik Tamnog vilajeta), a premijerno će biti prikazan prateći sadržaj sa Bluray izdanja koje je u izradi (snimanje filma, intervjui sa glumcima).

Neće biti posebnih ulaznica u prodaji samo za pomenutu projekciju, već će na projekciju moći da se uđe sa dnevnom ulaznicom za Beokon za taj dan. Ulaznica za nedelju staje 350 dinara, a, osim na licu mesta, mogu se kupiti i ovim putem:

http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/festival-beokon-2018-beograd-dom-omladine-beograda-477190/event.html

Više o programu Beokon-a ovde: http://beokon.rs/2018/10/22/beokon-2018-program-i-satnica/

Zoran Janković