SRB ENG

Finalno veče festivala FEDIS u Domu omladine Beograda 10. oktobra

9. окт 2018 | Autor: Zoran Janković
Finalno veče osmog međunarodnog Festivala domaćih igranih serija FEDIS, održaće se 10. oktobra 2018. u Domu omladine Beograda. Jedina manifestacija na prostoru jugoistočne Evrope, koja afirmiše i vrednuje TV serije, održava se po drugi put u Domu omladine Beograda, a od ove godine deo je zvaničnog programa ove ugledne kulturne institucije.

Na 8. FEDIS festivalu učestvuju TV serije iz Srbije: Ubice mog oca (2. sezona), Mamini sinovi, Senke nad Balkanom, Psi laju, vetar nosi, Nemanjići – Rađanje kraljevine, Istine i laži,
Sumnjiva lica (2. sezona), Komšije (3. sezona), Šifra: Despot i Državni posao, kao i tri serije iz regiona prikazane u našoj zemlji: Meso (Republika Srpska, Bosna i Hercegovina), Čista ljubav (Hrvatska) i Konak kod Hilmije (Bosna i Hercegovina).

Nagrade Zlatna antena biće dodeljene u 15 kategorija, a o lauretima odlučivaće: Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, Ljiljana Blagojević, glumica, Nadežda Jokić, glavna urednica magazina Story, Meri Bilić, urednica Politike i Nenad Milenković, direktor festivala.

Deo festivale su i mini serije Kotje uši (RTS) i TIN – Trideset godina putovanja (HRT & RTS). Pravo učešća na festivalu imaju TV serije iz Srbije, premijerno prikazane prethodne televizijske sezone i TV serije iz regiona koje su prikazivane u Srbiji.

Opširnije ovde: http://domomladine.org/finalno-vece-8-fedis-festivala/

Zoran Janković